Eigen levensonderhoud
8 juni 2016

Eigen levensonderhoud

Koolplanten

Tijdens ons bezoek aan het kinderdorp Bulamu (november 2015), waren we blij verrast te zien hoeveel men doet om zelfvoorzienend te zijn. Op het bijna 10 hectare grote terrein is er ruimte om te leven, ruimte voor huizen, school, keuken, speelterrein en sportveld. Daarnaast worden diverse gewassen verbouwd op alle vrije stukken grond in het kinderdorp, allemaal voor eigen gebruik. Er zijn bananenbomen geplant, en velden met kool, aardappelen, tomaten, paprika`s en mais aangelegd. Ook zijn er door een sponsor 150 fruitbomen geplant. De huismoeders en kinderen zijn druk in de weer om akkerbouw tot een succes te maken.

Varkens

Naast het verbouwen van gewassen, worden er ook dieren gehouden. Zo zijn er kippen, geiten, enkele koeien en veel varkens (ongeveer 80 stuks). Alles met elkaar is dit een positieve ontwikkeling. Het kinderdorp kan zo in haar eigen levensonderhoud voorzien.

één reactie geplaatst

Reacties

  • Frits schreef:

    dat zijn inderdaad mooie berichten. ik heb het zelf gezien en ze breiden het nog steeds uit

  • Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Volg ons