Huizen
13 juni 2016

Huizen

Eerste drie huizen

Met de oprichting van onze stichting hebben we als doel gesteld, de door ons gebouwde casco`s af te bouwen. Afgelopen november hebben we zelf kunnen zien wat de resultaten zijn van onze inspanningen. Er zijn 4 huizen klaar en ook in gebruik. Ze zijn door David en zijn ploeg zeer keurig afgewerkt en ook netjes geverfd in een frisse kleur. Het eerste huis is een familiehuis en wordt bewoond door een groep jongens en er heeft ook een gastenkamer. De volgende twee huizen zijn afgebouwd als schoollokalen voor de basisschool.

Tweede huis

Er zijn in totaal 8 lokalen. Hierin wordt door 14 leerkrachten les gegeven aan 240 kinderen, uit het kinderdorp zelf en uit de omgeving. Zo zie je dat het kinderdorp ook meer een streekfunctie krijgt. Het tweede huis is heel mooi door een schilderes, Marjon Mijnsbergen, beschilderd. Samen met de kinderen heeft zij diverse educatieve voorstellingen aangebracht.

Opening vierde huis

Het vierde huis wat wij, Roelie en Frits, officieel mochten openen is weer anders afgewerkt, zo zijn de binnenmuren verwijderd en doet het huis dienst als examenzaal. Er kunnen ook presentaties gegeven worden. Daarnaast wordt het gebruikt voor de kleuteropvang.

Nog twee casco's

Ieder in het dorp is zeer blij en tevreden met dit resultaat. Ook wij als stichting hebben een voldaan gevoel en danken een ieder die meegewerkt heeft aan acties of op een andere wijze ons werk steunt en mogelijk maakt. Maar het werk is nog niet klaar en wij gaan door om de volgende twee casco`s ook net zo mooi aan de kinderen op te leveren als deze eerste vier.

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons