Onderwijs maakt een wereld van verschil
15 maart 2017

Onderwijs maakt een wereld van verschil

Pasen omslag 2017

Met dit thema is de spaaractie van de 40-dagentijd in Lemmer van start gegaan. Via diverse activiteiten wordt door de gezamenlijke kerken geld gespaard. Een van de activiteiten is de bekende narcisactie van 27 maart tot 1 april. De totale opbrengst is voor de vier goede doelen stichtingen in Lemmer.

De stichtingen hebben allen een project waarin het onderwijs centraal staat. Zo is Guela Bomah actief in Guinee, YOEF in Kenia, Care4Gambia in Gambia, en onze stichting in Oeganda. Het geld wordt bestemd aan het realiseren en verbeteren van het onderwijs aan kinderen, zoals het beschikbaar maken van lesmateriaal en schoolbanken, betalen van schoolgeld, schooluniform en leerkracchten, of een warme maaltijd voor de kinderen tussen de middag.

Start op 5 maart

Op eerste zondag van 40-dagentijd (5 maart) is het startschot gegeven voor de spaaractie in de Hervormde kerk van Lemmer. In een presentatie is duidelijk gemaakt wat de vier stichtingen doen aan onderwijs en wat de plannen zijn. Met onderwijs geven we de kinderen een toekomst!

één reactie geplaatst

Reacties

  • Frits schreef:

    mooie actie met elkaar.

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Volg ons