De heenreis – donderdag 31 mei 2018
1 juni 2018

De heenreis – donderdag 31 mei 2018

Koffers

Donderdagochtend om 6.00u was bijna iedereen present bij het busstation in Lemmer. De bus werd volgeladen met wel meer dan 34 koffers. Het wachten was op de mensen uit Groningen, die enigszins verlaat waren. En dan op weg naar Schiphol, waar we wel op tijd aankwamen. De koffers moesten allemaal ingecheckt worden, wat enige tijd vergde.

Na een kop koffie was het tijd om te boarden. We zaten mooi bij elkaar in het vliegtuig en we hadden een goede vlucht. In Entebbe aangekomen, was het een probleem om door te douane te komen. De visums moesten worden gecheckt en in het paspoort komen. Pier en Roelie hadden hier veel problemen mee en tot 3 x toe opnieuw alles invoeren: foto, vingerafdrukken en de handtekening. De anderen hadden de koffers al, voordat iedereen door de douane was. Buiten de aankomsthal stond Joseph, met een aantal kinderen op ons te wachten. Vele knuffels volgden.

Naar Kampala

Op naar de bus, een kleine bus en veel bagage en mensen die vervoerd moesten worden. Maar ja in Oeganda kan veel. De jongens stouwden de koffers allemaal achterin de bus. We waren bang dat de bus achterover zou hellen. Gelukkig ging alles goed. Nadat we het Friese volkslied hadden gezongen, begonnen ook de jongens van Bulamu te zingen. Heel gezellig allemaal. 00.30u wamen we aan bij het hotel. De kamers werden verdeeld en eerst hebben we nog wat gedronken voordat iedereen naar bed ging.

4 reacties geplaatst

Reacties

 • Wimmie schreef:

  Fijn dat alles goed is gegaan. Zo herkenbaar allemaal! Veel succes. Dikke tút allegeare.. Wimmie

 • Anne en Griet schreef:

  Spannend in een overvolle bus, maar door het zingen van het Friese volkslied en het luisteren naar jongens van Bulamu wordt het gezellig en is de spanning weg.
  En nu begint het werk! Succes! Prachtig om het te volgen via de website.

 • Jelle schreef:

  No gelokkig Alles goed gean. En no oan it wurk. Groetnis jelco

 • Roel en Willie schreef:

  Hallo allemaal
  wij zitten in Italië maar we volgen jullie wel
  Waar is jullie blog als jullie dat hebben
  wij zien willen dat jullie zijn aangekomen en dat stond op de website graag willen we jullie ervaringen weten heel veel succes toegewenst en de groeten aan iedereen van Roel en Willie

 • Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Volg ons