Toer door Kampala – zaterdag 2 juni 2018
5 juni 2018

Toer door Kampala – zaterdag 2 juni 2018

Straatbeeld Kampala

Vandaag gingen we naar Kampala. In deze stad wonen 5 miljoen mensen en geld is weinig waard. Na een bezoek aan de bank voelden we ons (waren we) miljonair. Op naar de markt om een paar leuke souvenirs te scoren. Wat een ervaring.

De rit door de stad is een onvoorstelbare ervaring. Het krioelende verkeer: auto’s bumper aan bumper, de boda-boda’s, voetgangers, alles gaat door elkaar. De handel op straat, overal in de stad, gaat dag en nacht door. De 24uurseconomie is hier heel gewoon. Logisch dat je dan tussen je spullen ligt te slapen.

Trouwerij bij paleis

Na een lekker kopje koffie en een kleine lunch brachten we een bezoek aan het voormalige koninklijke paleis. De gids vertelde over de geschiedenis van het verschrikkelijke bewind van Idi Amin. Het paleis is nu een monument. De bijbehorende vijver is een oase in de stad. Toen we terug kwamen bij de bus, waren er in de tuin voor het paleis twee bruidsparen. Dit moesten we natuurlijk op de foto zetten. Iedereen zag er zo mooi uit. En we mochten ook met de bruidsparen en hun familie op de foto.

De rondrit door de stad ging nu naar de katholieke kerk. Deze staat bovenop één van de zeven heuvels, waarop Kampala is gebouwd. En hoe bijzonder, ook hier was een bruidspaar. Het was vast een vooraanstaande familie, want het was allemaal pracht en praal.

Onze moslima's

De busrit ging daarna naar de moskee. Deze ligt op de middelste van de zeven heuvelen van de stad. In dit deel van de stad wonen dan ook de meeste moslims. De vrouwen mochten wel naar binnen, maar ze moesten wel bedekkende kleding aan. De rokken en sluiers werden vakkundig gedrapeerd en toen mocht de groep naar binnen. De schoenen uit en niet praten. De gids was een jonge man en hij vertelde enthousiast over de gebruiken van de Islam. We hebben de bijbehorende toren beklommen. Meer dan 300 treden hoger, hadden we een geweldig uitzicht over de stad.

Na deze conditietest was het tijd voor een heerlijk diner in Faze2. Een enerverende dag. Zoveel indrukken. We hadden een geweldige chauffeur om ons door de chaos in de stad te loodsen en ons weer veilig in het hotel te brengen.

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons