De bouw is begonnen – maandag 4 juni 2018
6 juni 2018

De bouw is begonnen – maandag 4 juni 2018

Bouwploeg

Het is maandag, onze eerste werkdag aan de nieuwe basisschool. We vertrekken in twee groepen, het busje is niet groot genoeg voor ons allen. In de eerste groep gaan bijna alle mannen, op 2 na. Een paar uur later volgt de tweede groep. De hoeken zijn al een stuk gemetseld door David, onze aannemer, en zijn mannen. Bouwploeg gaat fanatiek aan de slag, stapels stenen maken voor de metselaars. En specie verdelen onder de metselaars. Het gaat snel met deze grote groep, ook dankzij de handschoenen van Speerstra. In korte tijd zijn de muren al zichtbaar.

Uitdelen kleding

Ondertussen gaan de vrouwen aan de slag om de meegenomen kleren, schoenen en beddengoed klaar te leggen en te sorteren, voor meisjes en jongens, van groot naar klein. Als het klaar is, kunnen de spullen verdeeld worden onder de huisvrouwen van de familiehuizen. Op hun beurt zorgen zij ervoor dat het weer verdeeld wordt onder de kinderen. De huisvrouwen storten zich letterlijk op de spullen en in een mum van heeft ieder zijn deel, gretig als ze zijn de beste spullen voor hun kinderen te bemachtigen. Ook mogen ze koffers houden waarin ze de spullen kunnen bewaren.

Stenen stapelen

Onze werklust wordt onderbroken door een onweersbui. Eerst onschuldig met een paar drupjes, maar al snel gaan de hemelsluizen en zoekt iedereen een schuilplek. Enkelen weten het guesthouse te bereiken, ons onderkomen op Bulamu. Anderen doen er wat langer over en kiezen voor een tussenstop.

Esther, één van de huisvrouwen zorgt voor de lunch. Pico bello, keuze uit gehaktsaus, salade met spaghetti of rijst. Er wordt goed voor ons gezorgd. En het regent nog steeds! We moeten onze bouwactiviteiten staken, en zo gaat de eerste bouwploeg terug naar het hotel. De andere groep volgt later. We hebben tot 1 uur gewerkt, maar door ons enthousiasme is het een volledig dagresultaat.

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons