Zondag op Bulamu – zondag 3 juni 2018
6 juni 2018

Zondag op Bulamu – zondag 3 juni 2018

In de kerk

Na ons ontbijt gingen we in twee groepen naar Bulamu. De eerste groep arriveerde rond 10.00 uur. We gingen meteen naar de kerk waar we hartelijk welkom werden geheten. We kregen allemaal een plaats toegewezen. We zaten nog maar net of we hadden al kinderen naast ons zitten. Ze wilden steeds aan onze armen voelen, speelden met de sieraden. Ondertussen werd er uit de bijbel gelezen en werden de kinderen toegesproken zowel in het Oegandees als in het Engels. Zodra de kinderen hun hoofd lieten hangen of met de ogen dicht zaten, werden ze gepord om rechtop te gaan zitten. Na het bijbel lezen kwam het koor met zang en dans. Dit was fantastisch!

Zingen en dansen

Ook de meisjes en jongens gingen voor ons dansen. Geweldig om te zien. Tussendoor kwamen jongeren getuigen van hun geloof. Ondertussen was de tweede groep ook gearriveerd. Wij werden naar voren gehaald, Frits heeft ons voorgesteld aan de groep.

Het was erg warm in de kerk en daarom zijn wij naar buiten gegaan om lekker in de schaduw te zitten.
Een aantal sponsorkinderen kwamen vandaag ook op bezoek. Mooi om hen na 6 jaar weer te zien. En wat waren ze blij met de cadeau’s die we voor hen hadden meegenomen.

Kennismaken

Alle kinderen kregen vandaag een feestelijke maaltijd aangeboden. Dit was gesponsord door Jetty van der Heide, Clara Willemsen en Margriet Hutte. De maaltijd bestond uit vlees, rijst en verse groente. Daarnaast kregen ze nog een flesje frisdrank. Ze hebben er erg van genoten.
Ondertussen hebben wij een heerlijke lunch gehad, klaargemaakt door onze gastvrouw Esther. Ook de sponsorkinderen mochten mee eten. Na de lunch hebben een aantal jongens ons een rondleiding gegeven bij de varkens en de fruitbomen.

Daarna is de eerste groep weer door Mark naar het hotel gebracht. De tweede groep heeft nog een poos onder de boom gezeten, samen met de sponsorkinderen, lekker in de schaduw, wachtend op Mark en zijn busje. Voor het diner heeft iedereen zich lekker opgefrist. Het diner is prima maar voordat de laatste zijn of haar eten krijgt is de avond bijna om. Het was weer een enerverende dag met heel veel indrukken en vooral hele mooie momenten.

één reactie geplaatst

Reacties

 • Clara Willemsen-Overzet schreef:

  Hallo Frits, Frits, Geke en alle andere bouwers,
  wat fijn dat jullie je zo hebben ingezet voor de kinderen van Bulamu!
  Mooie resultaten bereikt en zo te lezen een gezellige tijd gehad.
  Goed te horen dat de kinderen lekker hebben kunnen eten!

 • Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Volg ons