Hoekanda? – woensdag 6 juni 2018
11 juni 2018

Hoekanda? – woensdag 6 juni 2018

Metselen

Rijdend over de overvolle wegen en het chaotische verkeer kijken wij dagelijks onze ogen uit? Passeert ons het ene moment een motor met een tweepersoonsmatras op zijn bagagedrager, het volgende moment zien we een baby slapen in een kruiwagen op een stukje karton . Overleven in deze urban jungle is een onwaarschijnlijke circusact die dagelijks door de miljoenen Oegandezen moet worden uitgevoerd . Logisch dat niet iedereen hierin slaagt en in deze survival arena zijn kinderen helaas  het slachtoffer. 

Womanpower

Bulama village is de opvangplek voor die kinderen die het geluk hebben een vangnet te hebben gekregen om in de basisbehoeften te voorzien. Eten, een bed, scholing, basale liefde en warmte. Vandaag nog kwam een moeder met een driedagen oude baby om hulp vragen. Pijnlijke confrontaties met groot leed.

Vlechten

Om met zijn allen de schouders eronder te zetten en een concrete bijdrage te leveren, geeft daarom veel voldoening. Dagelijks zien we de muren omhoog schieten. Stenen sjouwen, Morta (cement) aanvoeren en betonvlechten waren vandaag onze activiteiten. Daarbij werden we geholpen door de huismoeders die een waar vertoon van womanpower vertoonden.

Verbazing dus over de overlevingskracht en creativiteit waarin dagelijks een antwoord wordt gevonden op Hoekanda in Oeganda.

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons