Safari – zondag 10 juni 2018
12 juni 2018

Safari – zondag 10 juni 2018

Op pad

Vanmorgen vroeg, 7 uur, op pad met de 2 gidsen. Te voet door het park om dieren te spotten. Een gids had een groot geweer om zijn schouder. We voelden ons wel vertrouwd. We moesten eerst een stukje met de bus het park in rijden. Daarna konden we de gids volgen de bush in. Heel nieuwsgierig natuurlijk, wat zouden we te zien krijgen onderweg…

Giraffes

We zagen al vrij snel impala’s, zebra’s, wrattenzwijnen en antilopen. De gids gaf uitleg over verschillende dingen. De verrassing kwam op het eind. Giraffes! We waren allemaal onder de indruk van deze enorme dieren. Prachtig! Er was ook een jonge giraf bij! Wat mooi!

Nijlpaard

Na de wandeling hadden we ontbijt. En daarna het boottochtje op het meer. We hebben veel nijlpaarden gezien die eigenlijk alleen maar met hun kop boven water kwamen. Ook 2 kleine krokodillen. Veel ‘King’s fisher’ vogeltjes, een kleine soort! En ook een aantal prachtige zeearenden. En ook 2 kleintjes!

Visarend

Om 12.30 uur gingen we weer op terugreis naar Kampala. Halverwege de reis hebben we weer gelucht bij de evenaar. Frits heeft gebeld naar het hotel in Kampala dat we in het hotel wilden warm eten om ongeveer 20.00 uur. We waren redelijk op tijd weer terug en konden ons nog even opknappen voor het eten. Maar…, het eten liet op een of andere manier nog een tijdje op zich wachten. Het werd half tien. Geertje had nog een beetje Hollandse kaas bij zich! Dat vulde even!

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons