Spelletjesdag – dinsdag 12 juni 2018
12 juni 2018

Spelletjesdag – dinsdag 12 juni 2018

Busje

Vanochtend weer om dezelfde tijd met de busjes richting Bulamu, iedere keer weer verrassend hoe het gaat. Onze taxichauffeur moest eerst tanken; 4,8 liter kwam in de tank en weer verder. Maar onderweg kwamen we bijna de heuvels niet over, de taxi kon het niet trekken. Ook op het pad naar Bulamu ging dit moeizaam. Vanmiddag terug naar het hotel was er een ander busje. Als haringen in de ton, 14 mensen zaten erin. Bijna geen ruimte voor de voeten en tassen, alles op elkaar “geplakt”.

Snoep happen

Vandaag stond echt in het teken van de kinderen: spelletjesdag. Er waren verschillende spelletjes bedacht: koekhappen (dit werd snoephappen, snoepje aan een touwtje), zaklopen, aardappelrace, kruiwagenrace, estafette, touwtje springen en elastieken. De juffen en meesters hadden de groepen ingedeeld en de kinderen kregen een gekleurd bandje om de arm, zodat wij wisten wie bij welke groep hoorde. Met assistentie van de leerkrachten werd het een fijne morgen met erg enthousiaste kinderen.

Putdeksels

De mannen waren druk met de bouw en andere werkzaamheden: ijzervlechten, gaten hakken voor de palen van de waslijnen, putdeksels repareren. Toen om 13.00u de lunch klaar was, was iedereen toe aan de pauze. Weer een heerlijk maal was er klaargemaakt door Esther. ‘s Middags gingen de kinderen voetballen en volleyballen onder leiding van de leerkrachten.

Matrassen

De lakens werden rondgebracht naar de familiehuizen. Deze lakens zijn bedoeld om de matrassen droog te houden, zodat er niet elke dag de matrassen buiten liggen te drogen. De huismoeders waren er erg blij mee. Om half vier was het weer tijd om naar het hotel te gaan. Iedereen was toe aan een douche en wat rust, na deze bewogen dag.

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons