Vakopleiding metaalbewerking
26 oktober 2019

Vakopleiding metaalbewerking

Vakopleiding metaalbewerking

De container die eerder met hulpgoederen naar het kinderdorp ging, stond sinds enkele jaren leeg en werd niet gebruikt. Sinds kort is er een vakopleiding voor metaalbewerking gehuisvest. De kinderen die interesse hebben krijgen hier praktische les in dit vak om later in de maatschappij een voordeel te hebben bij het zoeken naar een baan.

Omdat de container niet meer waterdicht was hebben we er een dakconstructie overheen gemaakt. Er zijn twee lichtopeningen (ramen) gemaakt en ook de elektrische voorziening is geregeld. De jeugd heeft samen met de leraar ondertussen al bedden gemaakt voor de familiehuizen en ook de kozijnen voor het nieuw gebouwde klaslokaal bij de secondary school zijn hier gefabriceerd.

Het mes snijdt aan twee kanten want naast de opleiding en de ervaring die leerlingen krijgen, kunnen ook de gemaakte producten goed gebruikt worden in het dorp zelf. Dit is weer een mooie opwaardering van het onderwijs, wat hier vol overgave gegeven wordt aan de kinderen.

Kijk ook bij de foto’s op de website

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons