Situatie in Oeganda
29 april 2020

Situatie in Oeganda

Broodmaaltijd

Ook in Oeganda is er een lockdown. Dat betekent geen openbaar vervoer, geen taxi busjes. Er zijn geen markten, enkele supermarkten zijn wel open, de mensen kunnen de boodschappen laten bezorgen door de boda-bodas. Maar die worden niet vertrouwd. Er klinken berichten dat de mensen niet overlijden aan het virus, maar eerder sterven van de honger. Er is geen werk, dus ook geen inkomen.

In Bulamu zijn nog 68 mensen, waarvan 12 volwassenen (huismoeders, leraren en staf) en 56 kinderen die geen opvangmogelijkheden hebben. De andere kinderen zijn naar een moeder, oma, tante of een ander familielid. Op Bulamu zitten ze dus in isolatie en zijn daar best wel veilig. Joseph heeft een vergunning om alleen boodschappen te doen, maar doordat er geen betalende kinderen zijn komt er ook geen geld binnen. Hij had nog genoeg geld voor deze maand.

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons