Heropening school
16 april 2021

Heropening school

Heropening school

Na een maandenlange lockdown zijn afgelopen 1 maart in Oeganda ook de scholen weer begonnen. De wil om te leren is bij de Oegandese kinderen groot, want dat is de kans voor hen op een betere toekomst. Wij zijn ook blij dat het “normale” leven op het Kinderdorp Bulamu weer een beetje terugkomt.

Gelukkig zijn de besmettingen en ziekenhuisopnames in Oeganda niet zo heftig als in de rest van der wereld. Er waren meteen strenge maatregelingen en is het misschien daardoor beheersbaar gebleven.

Er is goede controle bij de poort en men moet zich melden en inschrijven. Met onze steun zijn handwas-plaatsen geplaatst. Door de regering is het niet toegestaan dat de kinderen uit de buurt ’s middags na school weer teruggaan naar huis. Om zoveel mogelijk het in- en uitgaand verkeer tegen te gaan moet ieder kind die de lessen volgt ook op de compound blijven slapen. Dat lukt wel, maar dat houdt wel in dat er nu te weinig bedden en matrassen zijn.

Meer foto’s.

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons