Nieuwe waterpomp
4 november 2021

Nieuwe waterpomp

Ontvangst waterpomp

In Nederland is schoon drinkwater gewoon, maar in andere delen van de wereld is dat niet het geval. Het kinderdorp Bulamu in Oeganda was voor schoon water afhankelijk van de 12 jaar oude waterpomp. Stichting Kinderhulp Oeganda zocht naar een nieuwe waterpomp en kwam in contact met Grundfos Nederland en Mous waterbeheer in Balk.

Zo vanzelfsprekend schoon drinkwater voor ons is, zo zeker was het voor zowel Grundfos Nederland als Mous waterbeheer Balk dat Stichting Kinderhulp Oeganda geholpen moest worden met een nieuwe waterpomp voor het kinderdorp Bulamu in Oeganda. Zij sloegen de handen ineen en zorgden ervoor dat er een nieuwe waterpomp op transport ging naar Oeganda. We kregen 3 oktober het bericht dat de nieuwe pomp was aangesloten en voortreffelijk werkt. Het schone water wordt op een diepte van 80 meter omhoog gepompt.

Overhandiging waterpomp

Grundfos Nederland en Mous waterbeheer zijn blij om op deze manier een steentje te hebben kunnen bijdragen aan schoon drinkwater voor de kinderen in Oeganda. Door samen te werken met hart en oog voor anderen werken we aan een duurzame toekomst hier en elders op de wereld.

Als stichting zijn we Grundfos Nederland en Mous waterbeheer zeer erkentelijk voor dit geweldige gebaar. Op de foto staat de salesmanager van Grundfos Nederland, de heer Dick Barelds welke zeer toevallig ook een echte Lemster is. Hij overhandigt hier de pomp aan de voorzitter van Stichting Kinderhulp Oeganda de heer Frits van der Heide.

Er zijn ook nog enkele foto’s van het aansluiten van de nieuwe pomp.

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons