De scholen zijn weer begonnen
14 februari 2022

De scholen zijn weer begonnen

Primary school

Na een lange lockdown in Oeganda zijn alle scholen halverwege januari weer begonnen. Ook de kinderen kwamen terug naar het kinderdorp Bulamu.

Alle kinderen waren blij dat ze weer naar school mochten. Wat ook belangrijk is, ze krijgen dan weer maaltijden. Dat lukt thuis niet altijd. Door de lockdown was er geen werk, geen inkomen en dus ook geen geld om eten te kopen. Er waren soms schrijnende gevallen.

Secondary school

Tijdens de lockdown is het kinderdorp opgeschoond, reparaties gedaan, alles weer netjes gemaakt voor de ontvangst van de kinderen. Dat het goed overkwam bij de ouders bleek wel. Na informatie- en kijkdagen zijn er 133 nieuwe kinderen aangemeld.

Er zijn nu 789 kinderen in het dorp, het aantal meisjes (390) en jongens (399) is vrijwel gelijk. Van dit totaal blijven 724 kinderen ook op Bulamu en 65 gaan ’s avonds naar huis. Op de primary (basis) school zitten 325 kinderen, 151 jongens en 174 meisjes. Op de secondary (voortgezet) school zitten 464 kinderen, 248 jongens en 216 meisjes.

Meer foto’s.

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons