Naaimachine aangeschaft
29 april 2022

Naaimachine aangeschaft

Naaimachine

In maart hebben we geld overgemaakt voor de aanschaf van een naaimachine. De kleren van de kinderen worden elke dag gedragen en hebben ook wel wat reparaties nodig. Om reparaties uit te besteden wordt veel te duur. Er is een goede machine aangeschaft, wel een trapmachine maar die gaan ook minder gauw stuk.

Naaimachine

Direct na aanschaf heeft Joseph Sserwadda, een zelfstandig kleermaker, de eerste reparatiewerkzaamheden verricht. De kinderen kwamen met hun kleren in de rij staan. Joseph Sserwadda is opgegroeid in Bulamu en heeft later met succes een opleiding kleermaker gevolgd, hij verzorgt ook de uniformen voor de kinderen van de primary school. Ook is er een naaister ingehuurd die naailes geeft aan kinderen in de hoogste klassen van de primary school. Hiervoor is de klas eigenlijk al te groot en is er te weinig materiaal, maar er is zo toch een begin om ook zelf reparaties te doen.

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons