Paniek! Waterpomp gestolen
25 april 2023

Paniek! Waterpomp gestolen

Waterpomp gestolen

Zaterdag 1 april mailde Joseph Lubega van het kinderdorp dat de waterpomp gestolen was. Jammer genoeg geen 1 aprilgrap. In Oeganda ging men proberen om de oude waterpomp nog weer te installeren en hier in Lemmer probeerde Frits van der Heide contacten aan te spreken voor het eventueel bestellen van een nieuwe pomp. Nu bleek dat de oude pomp helemaal niet meer werkte. Dus was er geen water voor 850 kinderen.

Geen water voor toilet, wassen, drinken en eten klaarmaken. De kinderen gingen in het naastgelegen meer wassen wat tot gevolg had dat een meisje maar net van de verdrinkingsdood kon worden gered. Ook zit in het water de bilharziabacterie en er is een grote kans op het krijgen van malaria.

Waterpomp gestolen

Het duurde te lang om een pomp in Nederland te kopen en dan mee te nemen. En Frits ging er pas twee weken later heen. Dus zondag hebben we van onze stichting geld vrijgemaakt en ter plaatse in Oeganda een nieuwe pomp besteld. Deze is maandag direct geleverd en geplaatst. Tot grote blijdschap en dankbaarheid van Joseph en de kinderen.

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons