Bulamu bezoek – het reisverslag
1 juni 2023

Bulamu bezoek – het reisverslag

Bezoek april 2023

Vrijdag 21 april gingen we naar Oeganda, 4 personen van onze Stichting Kinderhulp Oeganda; Frits van der Heide met zijn vrouw Geke en Frits van der heide uit Groningen met zijn partner Gini. Zaterdags na de reis brachten we direct een bezoek aan het kinderdorp. Directeur Joseph stond ons al op te wachten. Het was een blij weerzin. Omdat de kinderen vakantie hadden was het vrij rustig op de compound. Alleen de weeskinderen konden niet naar een thuis of een familielid en bleven daarom op de compound.

Bezoek april 2023

We kregen een rondleiding over het dorp, want we waren ook benieuwd hoe het er uitzag en of het met de laatste nieuwbouw goed was gegaan. Alles zag er mooi uit, de familiehuizen, het nieuwe toiletgebouw (gerealiseerd in 2022), de muur die we ook in 2022 om de hele compound hebben laten bouwen. De waterput, waar in maart nog de pomp was gestolen, was nu goed verzegeld. Ook het nieuwe blok van 3 leslokalen zag er prima uit. Het was pas twee weken geleden in gebruik genomen. Omdat de scholen vrij waren konden we rustig alles bekijken en kregen we van de aanwezige leerkrachten (er waren rapportvergaderingen) een goede uitleg over het onderwijssysteem. Dat maakte een goede indruk op ons, het zat goed in elkaar, met visie. Het ministerie van onderwijs heeft dan ook terecht een officiële erkenning gegeven aan deze scholen.

Bezoek april 2023

Voor de achtergebleven weeskinderen (ongeveer 150 kinderen), de leerkrachten en de huismoeders, hebben we een heerlijke maaltijd voorbereid met aardappelen, rijst (i.p.v. maispap), veel groenten en kip. Gezien de volle borden smaakte het zeer goed. Ook werden met Joseph nieuwe plannen gemaakt. Er zijn op dit moment 924 kinderen die in dit kinderdorp verblijven en hier de lessen volgen. Maar bij de basisschool is ruimtegebrek en is het wel noodzakelijk dat er extra klassen bijgebouwd worden. Die afspraak hebben we gemaakt en de plaatselijke bouwers gaan er deze maand nog aan beginnen.

We hopen dan ook op uw steun hiervoor want: Samen kunnen we het verschil maken! Wij kunnen terugzien op een zeer geslaagd bezoek aan het kinderdorp Bulamu en zijn in volle tevredenheid weer naar Lemmer teruggekeerd.

Bekijk meer foto’s van de reis.

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons