Extra klaslokalen
2 april 2024

Extra klaslokalen

Extra klaslokalen primary school

Stichting Kinderhulp Oeganda heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, de nieuwe primary school (basisschool) van Bulamu is nu helemaal af!

Als bouwgroep uit Lemmer zijn we in 2018 in Oeganda geweest om deze school eigenhandig te gaan bouwen. Daarna hebben lokale bouwers de school klaargemaakt voor de eerste lessen. Eerst werden enkele familiehuizen gebruikt voor lesgeven. Met de komst van de nieuwe school veranderde dit. Maar door de toename van het aantal kinderen was de school al snel volledig bezet en bleef er een tekort aan leslokalen.

Extra klaslokalen primary school

Tijdens het bezoek van voorzitter Frits van der Heide in april 2023 zijn afspraken gemaakt om extra leslokalen bij te bouwen. In juni van dat jaar is snel gestart met de bouw. De stenen hebben de oudere jongens van het dorp zelf kunnen bakken wat ook een enorme kostenbesparing gaf. De lokale bouwers hebben goed doorgewerkt en weer een mooi project opgeleverd. Wij hebben ook nog extra schoolbanken laten maken. Zo konden de vier extra leslokalen en een lerarenkamer begin februari, bij het begin van hun nieuwe schooljaar, in gebruik genomen worden.

Dit is een grote vooruitgang! Met deze uitbreiding is het een volwaardige basisschool met 7 leslokalen, een lerarenkamer en een kantoor voor de directeur. We zijn hier als stichting echt trots op dat we dit mochten realiseren.

Bekijk de foto’s van de bouw.

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons