Maisland
2 april 2024

Maisland

Maisland

Vanwege de enorme stijging van de prijs voor voedsel, wil Bulamu zelf mais verbouwen om zo de kosten voor levensonderhoud te kunnen verlagen. Zo heeft Joseph Lubega, de directeur van het kinderdorp, afgelopen september een groot stuk land gehuurd ter grootte van 17 acres, dat is ongeveer 7 hectare.

Het land is door een groep jongeren omgeploegd en ingezaaid met mais. Er waren geen machines, alles is met de hand gedaan: het ploegen, het zaaien, het oogsten. In februari van dit jaar was de oogst en het leverde maar liefst 17 ton mais op. Dit is voor eigen gebruik, het wordt gemalen en vervolgens wordt er maispap (posho) van gemaakt. Ook kon er een klein gedeelte worden verkocht.

Eerste maisopbrengst

De verbouw van mais is goed bevallen, zodoende heeft Joseph nu een groter stuk land gehuurd van 50 acres, dat is ongeveer 20 hectare! We hebben net voor Pasen 500 kg zaad kunnen leveren voor het inzaaien in april. We hopen dat er weer een mooie opbrengst mag zijn, zodat de ruim 850 kinderen voor een lange tijd voorzien zijn van voedsel. En dat er ook wat overblijft om te verkopen.

Bekijk nog enkele foto’s van het maisland.

geen reacties geplaatst

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons