Projecten

Projecten

Bulamu Children’s Village

We concentreren onze projecten op het kinderdorp Bulamu, waar ongeveer 300 kinderen worden opgevangen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar. Dit kinderdorp ligt net buiten Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Ze worden daar opgevangen door de oprichter van het kinderdorp de heer Joseph Lubega, hij wijdt zijn leven helemaal aan deze kinderen om ze een gevoel van geborgenheid en een thuis te bieden. De kinderen krijgen daar onderdak, kleding, voeding en scholing en daar de kinderen niet in de mogelijkheid zijn zelf initiatieven en werkzaamheden te ontplooien om enig inkomen te genereren, zijn ze geheel afhankelijk van giften en donaties. Als stichting willen wij deze kinderen en dit dorp daarbij tot steun zijn en hen hulp bieden voor huisvesting, voeding en andere noodzakelijke voorzieningen.

project1

Project 1 – Het familiehuis en de gezamenlijke keuken

In januari 2011 gaat een groep van 12 vrijwilligers naar het kinderdorp om daar te bouwen aan een familiehuis. Later dat jaar wordt er in Lemmer gespaard voor een fornuis in de gezamenlijke keuken. Het kinderdorp groeit waarbij onderdak en voeding voor al meer dan 200 kinderen voorop staat.

project2

Project 2 – Zes familiehuizen

De werkgroep Oeganda in Lemmer is een feit en helpt mee om zes nieuwe familiehuizen te realiseren in het kinderdorp. Er wordt een container met allerlei spullen vooruit gestuurd. Na een periode van organiseren en actie voeren gaat de werkgroep in januari 2012 naar Oeganda om twee van de zes huizen op te bouwen. En dat is gelukt! Het bijeengebrachte geld wordt ingezet om de huizen af te bouwen.

project3

Project 3 – Afbouw Lemster huizen

Als werkgroep uit Lemmer zijn we in januari 2012 naar Oeganda geweest om in het kinderdorp Bulamu familiehuizen te bouwen. Door heel veel heel steun, giften en materialen hebben we daar de huizen opgebouwd. Maar het werk is nog niet af! Ons doel is de huizen af te bouwen.

Volg ons